Terkini

/

KENYATAAN RASMI

Mahasiswa KEADILAN Malaysia

Kesatuan Mahasiswa, Satu Impian Menuju Realiti

Mahasiswa Keadilan Malaysia (MKM) menyambut baik perubahan yang diketengahkan di dalam Majlis Perutusan Tahun Baharu 2023 oleh YAB Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Seri Khaled Nordin. Kami menyokong sepenuhnya apabila YAB Menteri menyentuh mengenai Kesatuan Mahasiswa di dalam ucapannya.

Baca Lanjut »

Mahasiswa Keadilan Dengan Kerjasama Pertubuhan Angkatan Demokrat dan Mahasiswa Harapan Lancar Galang Dana Bantu Mahasiswa Terkesan Banjir

Berikutan bencana banjir yang melanda Pantai Timur terutamanya negeri Kelantan dan Terengganu, Mahasiswa Keadilan Malaysia dengan kerjasama Pertubuhan Angkatan Demokrat dan Mahasiswa Harapan telah melancarkan Misi Bantuan Respons Bencana 2.0. Misi ini fokus untuk membantu mahasiswa yang terkesan banjir di sekitar kawasan universiti-universiti yang terjejas.

Baca Lanjut »

Universiti Bukan Lubuk Menabur Habuan Politik!

Pada 18 September 2022 yang lalu, seorang ketua bahagian bagi sebuah parti politik di Malaysia dilantik sebagai ahli lembaga pengarah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Umum mengetahui, universiti adalah sebuah institusi awam yang digunakan sebagai tempat untuk melahirkan pelbagai jenis tenaga pakar di kebanyakan sektor. Namun, kini universiti telah dijadikan sebagai ghanimah bagi sesetengah parti politik di Malaysia.

Baca Lanjut »

Sampai Bila Harus Diperjudikan?

Sekretariat Mahasiswa Marhaen mendesak agar mutu keselamatan di setiap universiti di
Malaysia diperkemaskan, diperkukuhkan dan dipertingkatkan agar tidak berlaku lagi
kemalangan-kemalangan yang mampu membawa kepada kehilangan nyawa mahasiswa.

Baca Lanjut »

Ulang Tahun Ke-23 KEADILAN

Lebih daripada dua dekad lalu, kita melaung reformasi di jalanan kerana tekad melawan kezaliman dan kebobrokan negara. Lebih daripada dua dekad lalu, kita mengibarkan panji

Baca Lanjut »