Dapur Jalanan Kuala Lumpur

Mahasiswa KEADILAN bekerjasama dengan Dapur Jalanan Kuala Lumpur di Jalan Panggung hari ini untuk membantu menyediakan dan mengagihkan 150 set makanan kepada komuniti miskin kota.

Turut serta, sukarelawan dari kalangan pelajar-pelajar Kolej Vokasional Sepang.

Share :
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
TERKINI

ARTIKEL BERKAITAN

Transformasi Kebajikan Mahasiswa: Keperluan Mendesak Peningkatan Elaun Kolej Profesional MARA

Dalam perjalanan pendidikan yang mencabar, mahasiswa adalah nadi penting yang membina asas keunggulan negara. Kepentingan elaun mahasiswa Kolej Profesional MARA menjadi penentu dalam memastikan para mahasiswa mendapatkan sokongan yang sewajarnya. Namun, hakikat semasa telah membuktikan bahawa elaun bulanan yang diterima tidak lagi setaraf dengan peningkatan kos sara hidup yang meruncing. Realiti kini menunjukkan bahawa para mahasiswa tidak hanya memerlukan dana untuk membayar yuran semester, tetapi juga perlu menyediakan keperluan asas serta makanan harian. Elaun yang diberikan terasa sudah tidak mencukupi dengan cabaran semasa yang semakin meningkat.

Baca Lanjut »

Towards A Better Malaysia, Shall We?

When it comes to political discussion, many of us are interested to take part in giving their opinions and sharing their thoughts. It seems easy to many of us since it does not require a degree or any kind of academic qualification to prove whether your opinion is absolutely right or totally wrong.

Baca Lanjut »