Projek Rapid Test Kit COVID-19

Peningkatan kes yang berlaku sejak kebelakangan ini telah menimbulkan kegusaran serta kerisauan dalam kalangan rakyat di negara ini.

Maka dengan itu Pasukan Rakyat Sejahtera dengan kerjasama Mahasiswa KEADILAN Malaysia selaku rakan strategik mengambil inisiatif melancarkan Projek Rapid Test Kit (RTK) untuk mengumpul dana bagi mengagihkan kit ujian pantas kepada golongan yang disasarkan seperti berikut:

1) Keluarga berpendapatan rendah
2) Pelajar sekolah
3) Mahasiswa

Salurkan sumbangan anda kepada:

Bank Islam: 12298010014716 (Pertubuhan Rakyat Sejahtera Selangor)
Ref: RTKRakyat

Sebarang pertanyaan yang ingin diajukan sila hubungi:
Sdr. Rahim – 0189060270

Share :
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
TERKINI

ARTIKEL BERKAITAN

Tuan Menteri Besar Jangan Tembak Kaki Sendiri

Baru-baru ini, kita dikejutkan dengan kenyataan tidak bertanggungjawab yang dikeluarkan oleh seorang Tuan Menteri Besar bahawa kononnya Negeri Pulau Pinang dimiliki oleh Negeri Kedah. Demi menyokong kenyataan halusinasi beliau, sampai Perlembagaan Persekutuan juga beliau minta untuk dipinda supaya sesuaikan dengan naratifnya.

Baca Lanjut »

Permasalahan Negara Totalitarian

Tiada sistem pewarisan kuasa yang diterima semua. Nak bertanding untuk dipilih rakyat? Ini bukan negara demokrasi. Akibatnya, mereka terpaksa menggunakan “reform card”, berjanji untuk ubah sistem Totalitarian yang menyesakkan jika berkuasa.

Baca Lanjut »

Filem Anwar Dan Refleksi Seputar Reformasi Demokrasi Serantau

Selepas melihat filem biopik berjudul “Anwar The Untold Story”, yang bercerita tentang perjuangan Bapak Anwar Ibrahim, saya jadi teringin untuk menulis pasal refleksi berkait reformasi dirantau Malaysia dan Indonesia.  kritik pada seni mestilah ada, namun tak lupa pula apresiasi dan refleksi mesti juga ada . Seorang sahabat saya pernah berkata apresiasi memunculkan semangat untuk saling menghargai dan refleksi menghidupkan semula nilai-nilai perjuangan. 

Baca Lanjut »